Brand: Browin
SKU Produktu: 46384
Kod producenta: 400350

Drożdże suszone do win białych, czerwonych i różowych Fermivin VR5 7g Browin

Ocena:
% of 100
0  opinii
Browin
Produkt jest dostępny Produkt jest dostępny
wysyłka już od 19,90 zł Hover? Cena najtańszej z form wysyłki z uwzględnieniem tylko tego produktu. Pełną listę cen i kurierów otrzymasz podczas składania zamówienia.
5,00 zł

Drożdże Fermivin od Browin do wieloletniego leżakowania.

Zadzwoń i zamów 609 404 791 14 646 93 39
Dodaj produkt do listy życzeń

Drożdże Fermivin VR5

Fermivin VR5 to fermentujące do 16% alkoholu drożdże winiarskie, które polecane są do win z aronii, czarnego bzu, czarnych porzeczek, czarnych winogron, czereśni, wiśni, jagód, jeżyn, malin i śliwek.

Drożdże te idealnie wydobywają aromat z owoców czerwonych i wysokogarbnikowych, wymagających długiego dojrzewania.W celu uzyskania szybkiego i pełnego odfermentowania, konieczne jest zapewnienie między innymi optymalnej temperatury fermentacji, wynoszącej w przypadku tych drożdży od 18 do 32°C.

Najważniejsze cechy produktu

  • Do win czerwonych - Fermivin VR5 to drożdże pozwalające uzyskać najwyższej jakości wina z czerwonych owoców o charakterystycznym posmaku. W zależności od ilości dodanego cukru przygotujesz na nich wina słodkie i wytrawne.
  • Do win długo leżakujących - drożdże idealne do win wymagających długiego okresu dojrzewania.
  • Wina do 16% - drożdże te wykazują wysoką odporność na alkohol, ferentują nawet do 16%.
  • Zakres temperatur 18-32°C - to optymalne warunki fermentacji, w których drożdże Fermivin V5 wykazują pełnie możliwości.
  • Na 10-35 L - jedna saszetka drożdży Fermivin 7013 to odpowiednia ilość do przygotowania od 10 do 35 L nastawu.

Jedna saszetka drożdży jest odpowiednia do przygotowania od 10 do 35 L nastawu winiarskiego.

Suszone drożdże winiarskie Fermivin VR5 są bardzo proste w użyciu, wystarczy krótka rehydratacja - nawodnienie.

Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30℃, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.

Pełnie możliwości drożdże osiągają przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita.

Szczegółowa karta charakterystyki znajduje się w załączonych plikach.

Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.

Uwaga!
Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie Pożywki: z witaminą B1, Kombi Vita.
Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr. partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

Specyfikacje
SKU46384
WykorzystanieWiniarskie
Opakowanie7 g
Nr katalogowy400350
ProducentBrowin
EAN5904816017571
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Drożdże suszone do win białych, czerwonych i różowych Fermivin VR5 7g Browin
Twoja ocena
Jak weryfikujemy opinie?
Opinie weryfikujemy na podstawie podanego adresu email. Tylko opinie dodane do produktów, które zostały zakupione w zamówieniu zawierającym podany adres email będą akceptowane.
Napisz do nas
Drożdże suszone do win białych, czerwonych i różowych Fermivin VR5 7g Browin
5,00 zł