Brand hero

Koszyk

( 0 rzeczy )

Nie masz produktów w koszyku.

Patelnie ceramiczne, ze stali nierdzewnej

super oferta
Patelnie ceramiczne, ze stali nierdzewnej

Dobrej jakości patelnia to jeden z najbardziej podstawowych elementów wyposażenia każdej kuchni. Standardowa, okrągła i płaska zwykle sprawdza się zarówno podczas duszenia, pieczenia, jak i smażenia.  Zwykle, posługując się nawet zwykłą patelnią, bez problemu można przygotować wiele smacznych i aromatycznych potraw. Jednak zarówno z myślą o hobbystach, jak i profesjonalistach, sklepogrodniczy.pl przygotował bogaty wybór patelni różnych rodzajów, o odmiennych kształtach, głębokości i średnicy, które umożliwią przygotowanie najróżniejszych potraw. 


Rozmiar patelni i jej kształt

Rozmiary oferowanych patelni zostały zaprojektowane odpowiednio do potrzeb kucharzy amatorów i profesjonalistów. I tak, obok tradycyjnych patelni, okrągłych i płaskich, które spotkać można chyba w każdej polskiej kuchni, w ofercie sklepu znajdują się głębokie woki. Ten rodzaj patelni pozwoli Państwu poeksperymentować ze smakami kuchni orientalnej i przyrządzić na przykład nieco pikantniejsze dania azjatyckie: tajskie, indyjskie, a także chińskie. Średnica oferowanych patelni wynosi od dwudziestu czterech do dwudziestu ośmiu centymetrów. 


Patelnie ceramiczne, aluminiowe, z pokrywkami i stalowe – jaką wybrać?

Rozmiar i głębokość naczynia to jedno, w kuchni ważny może okazać się jednak również materiał, z którego zostało ono wykonane. W sprzedaży posiadamy patelnie ceramiczne, aluminiowe (przeznaczone do płyt gazowych), głębokie patelnie z pokrywkami do płyt indukcyjnych oraz patelnie ze stali nierdzewnej, które świetnie sprawdzą się w przypadku płyt elektrycznych. Ponadto oferujemy atrakcyjne modele ze stali szlachetnej. Smażąc na tego rodzaju patelniach, warto pamiętać o tym, aby stosować do nich odpowiednie oleje, najlepiej wysokotemperaturowe, na przykład oliwę i olej ryżowy. Tłuszcze wysokotemperaturowe sprawią, że patelnia nie będzie się nadmiernie przegrzewać, przy czym zaleca się również zminimalizowanie mocy palnika nawet do 1/3 jego możliwości grzewczej – taka wysokość w zupełności wystarczy do umiejętnego posługiwania się patelnią ze stali szlachetnej.  Porada eksperta Każda gospodyni i kucharz z pewnością wiedzą, że patelnia musi się na danej kuchence odpowiednio „wygrzać”. Czasami wystarczy jedno smażenie, w innych przypadkach potrzeba nieco więcej podejść, aby naczynie dostosowało się do kuchenki, a materiał, z którego je wykonano, „nauczyło się” odpowiednio naprężać pod wpływem temperatury. Dotyczy to szczególnie patelni wykonanych ze stali – są one bardzo atrakcyjne, ale i wymagające, a z początku nawet kapryśne. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby w swoim asortymencie posiadać różne rodzaje patelni odpowiednio do różnych rodzajów potraw, które chciałoby się przyrządzić i podać w swoim domu.  Stawiamy na jakość i nowoczesność Wszystkie patelnie, znajdujące się na sklepogrodniczy.pl wyróżniają się wysoką jakością wykonania i nowoczesnymi materiałami, dzięki czemu przygotowywanie na nich posiłków staje się prawdziwą przyjemnością. Pośród oferowanych towarów, dominują produkty firmy Fiskars, czołowego producenta patelni i naczyń żaroodpornych. Używając profesjonalnych patelni, mogą mieć Państwo pewność, że gotowanie stanie się szybsze i, przede wszystkim przyjemniejsze. 

Ładowanie...
Napisz do nas