Brand: Browin
SKU Produktu: 65195
Kod producenta: 401610

Profesjonalny zestaw do klarowania Klarowin Turbo 401610 Browin

Ocena:
% of 100
0  opinii
Browin
Produkt jest dostępny Produkt jest dostępny
wysyłka już od 19,90 zł Hover? Cena najtańszej z form wysyłki z uwzględnieniem tylko tego produktu. Pełną listę cen i kurierów otrzymasz podczas składania zamówienia.
14,50 zł

Profesjonalny zestaw do klarowania Klarowin od Browin stwożony do klarownaia win czerwonych i białych zawiera zol krzemionkowy 35ml oraz żelatynę kwasową 7g.

Zadzwoń i zamów 609 404 791 14 646 93 39
Dodaj produkt do listy życzeń
Pokaż załączniki
Brak dostępnych plików

Klarowin Turbo 401610

Domowe wino nie zawsze jest klarowne, dlatego potrzebne może być klarowanie za pomocą specjalnego produktu Klarowin. Niestety nigdy nie możemy być do końca pewni, czy mamy do czynienia ze zmętnieniami spowodowanymi przez cząsteczki naładowane dodatnio (np. białka), czy ujemnie (np. polifenole) lub inne związki pochodzenia organicznego.

Zanim zastosujemy konkretny środek klarujący, warto zrobić próbek na małej próbce wina (ok. 1 L). Pozwolili nam to dobrać właściwy środek klarujący. Proces klarowania trwa zazwyczaj około tygodnia. Należy również pamiętać aby nie przedawkować środków klarujących. W zbyt dużej dawce mogą wystąpić wtórne zmętnienia lub spowodujemy zmianę barwy naszego wina.

Najważniejsze cechy produktu

  • Zapewnia bardzo dobrą efektywność w klarowaniu, 24 ​ 
  • Uniwersalny zestaw do klarownaia win czerwonych i białych
  • Wydajny zestaw pozwoli na sklarowanie do 50 L wina
  • Kupując zesatw jesteś w stanie dobrać najbardziej optymalny środek kalrujący
  • Zawiera zol krzemionkowy 35ml oraz żelatynę kwasową 7g


Sposób użycia:

  1. Wino po zakończeniu fermentacji i zlaniu znad osadu drożdży, delikatnie wymieszaj celem usunięcia resztek gazu.
  2. Do wina dodaj zol krzemionkowy w ilości 7 ml na 10 L wina i dokładnie wymieszaj.
  3. Następnie dodaj żelatynę rozpuszczoną uprzednio w 50 ml ciepłej wody.
  4. Dawka żelatyny: 1,4 g (pół łyżeczki od herbaty) na 10 L wina.
  5. Całość wymieszaj.
  6. Klarowane wino pozostawić w temp. 15-20°C na 24 godziny.
  7. Po pełnym wyklarowaniu wino zlej znad osadu.

Zol dodaje się do wina zawsze przed żelatyną.

Składniki:
zol krzemionkowy 35 ml, żelatyna kwasowa 7g.

Poniższe wymiary dotyczą opakowania.

Uwaga!
Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. BROWIN Sp. z o. o. Sp. k. nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie jej produktów niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
Specyfikacje
SKU65195
Nr katalogowy401610
ProducentBrowin
EAN5904816916065
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Profesjonalny zestaw do klarowania Klarowin Turbo 401610 Browin
Twoja ocena
Jak weryfikujemy opinie?
Opinie weryfikujemy na podstawie podanego adresu email. Tylko opinie dodane do produktów, które zostały zakupione w zamówieniu zawierającym podany adres email będą akceptowane.
Napisz do nas
Profesjonalny zestaw do klarowania Klarowin Turbo 401610 Browin
14,50 zł